Atelier voor Twee

ATELIER VOOR TWEE
Een moment voor elkaar

ATELIER VOOR TWEE is een moment voor elkaar in een fase van het leven waarin het goed is de tijd te nemen voor iets waar u beide plezier aan beleeft. Een moment voor uzelf, samen met uw partner, kennis, vriend, ouder of grootouder met bijvoorbeeld dementie, of een lichamelijke beperking of ander ongemak, waardoor het moeilijk is geworden om deel te nemen aan leuke dingen. Het is een activiteit waar, ongeacht leeftijd of ervaring geleerd kan worden en ontwikkeling plaatsvindt. Naast de vaste docent zijn er vrijwilligers aanwezig voor persoonlijke begeleiding. 

Op een vast tijdstip in de week in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant kan er samen worden geschilderd, geboetseerd of getekend. Maar er kan ook met speksteen of met vilt gewerkt worden of met andere materialen. Leeftijd en ervaring spelen geen rol. ATELIER VOOR TWEE is iets wat je samen kunt doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen.

Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft op de uiting van gevoelens en ervaringen. Waar geen woorden voor zijn worden gedachten of gevoelens in beeld gebracht. Daarbij werkt het creatieve proces in op het zelfvertrouwen en het gevoel van welzijn.

Bij Atelier voor Twee werken de deelnemers onder begeleiding van ervaren docenten. Daarnaast zijn er vrijwilligers om te assisteren bij het werk of om mee te praten. Het atelier vindt het hele jaar door plaats op  de zaterdagochtend van 10.30-12.30 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Cursuscoordinator Ingrid Schipper vertelt enthousiast: "De activiteit is voor beide partijen ontzettend leuk om te doen. Je kan er iets leren, iets oppakken wat je lang geleden hebt gedaan en gewoon plezier hebben in wat je doet en met elkaar praten. Deelnemers zijn erg enthousiast. Het even samen bezig zijn werd tijdens de eerdere bijeenkomsten heel positief ervaren. Even geen zorgen, maar gezelligheid en mooie dingen maken. De resultaten waren verrassend, ontdekkingen werden gedaan. Ook vinden mantelzorgers elkaar en wisselen ervaringen uit. Er ontstaan contacten die buiten het atelier worden voortgezet."

Atelier voor Twee komt tot stand in samenwerking met de Zorgcirkel en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Purmerend

Inschrijven
Op dit moment start er geen cursus.

 

Flyer Atelier voor 2

 

 

De flyer van Atelier voor Twee kunt u hier downloaden.

Ervaringen van deelnemers 

“ Een moment dat je iets voor jezelf kan doen” 
“ Ik heb nog nooit geschilderd, fijn om van alles uit te proberen”
“ Een moment om uit te rusten en samen te genieten”
“ Het doet iets met je. Je maakt iets, maar je moet niets” 
“ Heel ontspannen, je denkt nergens aan. Het hoofd wordt leeg” 
“ Zo leuk voor moeder. Dat moeder het leuk vindt geeft een goed gevoel!”

   Logo zorgcirkel                 

 Logo Cultuurhuis Wherelant