Verstandelijk beperkten

Activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor wie een speciaal programma nodig heeft, ontwikkelt Cultuurhuis Wherelant speciale activiteiten. Wij richten ons hierbij op de gezonde en talentvolle kant van de mens en op het ontwikkelen van structurele programma’s, waarin veiligheid, variatie en uitdaging wordt geboden.

Cursussen beeldend, theater en fotografie
Wij bieden cursussen in vrije tijd aan in de disciplines theater, beeldend en fotografie. Geïnteresseerden kunnen zich hier individueel voor inschrijven, een overzicht van deze cursussen vindt u hier.

Onze ateliers zijn ook eenvoudig te bereiken voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. 

Lang en Gelukkig: een bijzondere theaterproductie
Eind december 2017 staat theatergroep Flexibel met haar vijfde productie op het podium van theater Purmaryn in Purmerend. Theatergroep Flexibel is een groep van 25 volwassenen met een verstandelijke handicap die bij Cultuurhuis Wherelant lessen in theater volgen. Dit jaar staat in het teken van het theaterstuk Lang & Gelukkig, over sprookjes maar dan nét even anders.

Nét even anders is ook hoe de uiteindelijke voorstelling tot stand komt. De wens van de acteurs van Flexibel is om deze productie samen met mensen die zij nog niet kennen neer te zetten; om nieuwe vrienden te maken en gewoon mee te doen in de samenleving. Daarom gaan we gedurende het jaar via theater en spel de verbinding aan met inwoners van Purmerend; mensen, organisaties en bedrijven. Zij doen mee in een gastrol in het theaterstuk, als vrijwilliger of als samenwerkingspartner om de productie mede mogelijk te maken. 

Volg de ontwikkelingen van Lang en Gelukkig op de facebookpagina van Theatergroep Flexibel: https://www.facebook.com/theatergroepflexibel

 

beamerpremiere3.jpg