Nieuws

27 oktober 2015

Veiling Van Gogh werken

Afgelopen zondag zijn na afloop van het prachtige concert van het Hexagon ensemble in de Purmaryn 24 schilderijen geveild waarvan de opbrengst ten goede komt aan theatergroep Flexibel. Omdat er geen tijd was om alle beschikbare werken ter plekke te veilen bieden wij de kans om alsnog een bod uit te brengen op één van de schilderijen.

lees verder »

1 maart 2015

Oproep Dichterskring Waterland

Dichterskring Waterland brengt 2-jaarlijks een gedichtbundel uit. De bundel is een combinatie van gedicht en beeld, gekoppeld aan een evenement of thema. Voor de bundel van 2015 laten de dichters van de Dichterskring zich graag voor één van hun vier gedichten inspireren door kunstwerken van cursisten van Cultuurhuis Wherelant.

lees verder »

12 februari 2015

Open theaterlessen voor kinderen Speciaal Onderwijs

Zondag 15 februari kunnen kinderen en jongeren van het Speciaal Onderwijs en Speciaal Basis Onderwijs een open les toneel of theater volgen. De open les toneelspelen (8-12 jaar) is van 11.00 - 12.00 uur en van de Theaterwerkgroep (13-17 jaar) is de open les van 13.00 – 14.30 uur.

Deze cursussen zijn speciaal bedoeld voor kinderen en jongeren die in een reguliere cursus net niet mee kunnen doen omdat zij meer begeleiding nodig hebben of beter gedijen in een kleine groep.

lees verder »

31 januari 2014

Baantjer en de Rat bereikt finale Appeltjes van Oranje

Cultuurhuis Wherelant heeft met de film BAANTJER & de RAT de top tien bereikt van genomineerden voor de Appeltjes van Oranje. De Appeltjes van Oranje worden ook wel de ‘Oscars van de welzijnswereld genoemd’. Het Oranje Fonds bekroont jaarlijks drie initiatieven met een Appeltje van Oranje. 

Genomineerden Appeltjes van Oranje

lees verder »

5 maart 2013

Parels in de Purmer

Parels in de Purmer is een community-art project waarbij de cultuur, historie en bewoners van de wijk Purmer Noord centraal staan. Bewoners, scholen en organisaties werken met elkaar samen en creëren nieuwe Parels in hun wijk. Er is speciaal voor dit project een aparte facebookpagina aangemaakt waar alle nieuwtjes en foto's van de activiteiten te volgen zijn.
banner-voorbeeld.jpg