In de wijk

Wherelant heeft ervaring met de ondersteuning van kunst- en cultuuractiviteiten in de wijk.  Wij kunnen u ondersteunen bij activiteiten voor en met bewoners.  Zowel bij de ontwikkeling van het concept en de praktische organisatie als met begeleiding door professionele kunstenaars en de communicatie naar bewoners. Er is veel mogelijk, zowel op locatie als in onze eigen ateliers.

Wilt u weten op welke wijze Wherelant u kan ondersteunen bij activiteiten in de wijk? Neemt u dan contact op met José van den Hurk of Ingrid Schipper via Telefoonnummer 0299-434777 of stuur een mail naar info[at]wherelant.nl

Project "Ik vlag, jij vlagt, wij vlaggen.. de vlag uit!"
De wijkvlaggen (zie foto's rechts) zijn het eindresultaat van kunstprojecten die bewoners in de wijk met elkaar gemaakt hebben. In 2009 is IntermarisHoeksteen gestart met de uitvoering van kunstprojecten in de wijken van Purmerend en Monnickendam in samenwerkiing met Cultuurhuis Wherelant. Het kunstproject heeft als sleutelwoord verbinding en draagt de naam: "Ik vlag, jij vlagt, wij vlaggen".  Tijdens het project maken buurtbewoners met elkaar een kunstwerk. Van elk eindresultaat wordt een foto gemaakt die vervolgens het beeld gaat bepalen van de wijkvlag. Elke wijk krijgt zo zijn eigen unieke, kleurrijke vlag die bewoners tijdens speciale gelegenheden uit kunnen hangen.

Vlaggen voor elke wijk
Het community-art project heeft tot doel om bewoners met elkaar in contact te brengen. De uitreiking van de vlaggen is een feestelijk moment in de wijk waar bewoners elkaar op een leuke, ontspannen manier ontmoeten. Het project wordt de komende jaren vervolgd zodat uiteindelijk alle wijken in Purmerend, waar IntermarisHoeksteen woningen verhuurd, een eigen wijkvlag hebben. Belangrijk uitgangspunt bij het concept is dat de verbinding blijft bestaan door toekomstige buurtactiviteiten te koppelen aan de wijkvlag.