Parels in de Purmer

Parels in de Purmer is een community-art project waarbij de cultuur, historie en bewoners van de wijk Purmer Noord centraal staan. Bewoners, scholen en organisaties werken met elkaar samen en creëren nieuwe Parels in hun wijk. Er is speciaal voor dit project een aparte facebookpagina aangemaakt waar alle nieuwtjes en foto's van de activiteiten te volgen zijn. Klik op onderstaande foto om direct naar de facebookpagina te gaan.
banner-voorbeeld.jpg 

Purmer Noord bestaat 30 jaar
Het is 390 jaar geleden dat binnenzee De Purmer drooggemalen werd en het is 30 jaar geleden dat een deel van de polder tot de woonwijk Purmer-Noord werd getransformeerd. De Purmer-Noord is een karakteristieke Purmerendse wijk, met een gemêleerde bevolking van oud-Purmerenders en Amsterdammers en mensen met verschillende culturele afkomst. Er zijn veel basisscholen in de wijk en een actief jongerencentrum. Cultuurhuis Wherelant is het afgelopen jaar benaderd door organisaties in de wijk en buurtbewoners uit de Purmer-Noord om mee te denken over activiteiten in hun buurt. 

Cultuurhuis Wherelant heeft de initiatieven samengebracht als één wijkproject: PARELS in de  PURMER. De parels verwijzen naar de zilte binnenzee van 390 jaar geleden (De Purmer kende zelfs eb en vloed), maar verwijst ook naar de mooie plekjes in de Purmer-Noord, de vele bijzondere bewoners en natuurlijk naar de gezamenlijke kunstwerken die zullen ontstaan. De initiatieven op een rij:

- Scholenproject Banning Cocq/ basisschool De Dijk
- Buurtkunstwerk Banning Cocqgracht/ Wooncompagnie
- Park de Uitvlugt/projectgroep Park de Uitvlugt
- Het Akkerpad/basisschool de Akker 

Parels in de Purmer in het nieuws
Er verschijnen regelmatig artikelen in de krant over de verschillende projecten van Parels in de Purmer. Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht. 

Financiële steun
Parels in de Purmer wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële ondersteuning door de Wooncompagnie, gemeente Purmerend, VSBfonds Utrecht en Rabobank Purmerend.

 

logo gemeente purmerend logo wooncompagnie logo rabobanklogo vsb fonds utrecht