Schilderen, tekenen, grafiek | Overig

Cursus

Grafiekatelier - etsen

Cursus etsen 

In de cursus etsen krijg je stapsgewijs instructies hoe de etsplaat bewerkt wordt en maak je kennis met diverse technieken.

De ets is een traditionele diepdruktechniek,  waarbij getekend wordt op een met vernis afgedekte metalen plaat. De ingekraste tekening wordt vervolgens chemisch ingebeten en kan dan ingeinkt en afgeslagen  op een vochtig papier worden afgedrukt. Naast deze basishandelingen leer je met behulp van een stuifgreintechniek (Aquatint) toonwaarden vast te leggen en je leert hoe je op eenvoudige wijze een kleurendruk kunt maken. Ook technieken zoals droge naald, suikerwater en Vernis mou (het werken met zachte was) komen ruimschoots aan bod. Waarbij er per bewerkingstechniek wordt ingegaan op welke manier je er qua vormgeving en onderwerp het beste mee kunt werken.

Voor wie zich naast het etsen, ook wil bezighouden met hoogdruktechnieken zoals linoleum- en houtsnede, is er voldoende ruimte en gelegenheid in deze cursus, waarbij je natuurlijk technisch en inhoudelijk begeleid wordt door de vakdocent. Tekenervaring is niet nodig.

Materiaal
Het cursusgeld is incl. inkt, schetspapier, etspennen / excl. zink, tin en speciaal etspapier (ca. € 25,-). De docent informeert de cursisten over wat zij het beste aan kunnen schaffen. Nieuwkomers kunnen de 1e les gebruik maken van de aanwezige materialen.

Over de docent
Guus Glass volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Zijn afstudeerrichting was de vrije teken- en schilderkunst, met als speciaal bijvak het etsen. In de loop der jaren heeft hij zich steeds meer toegelegd op grafische druktechnieken. Het maken van drukvorm of stempel biedt hem een extra dimensie aan een platte afbeeldtechniek en maakt het spannend. 

Details

  • Docent: Guus Glass
  • volwassenen
  • Cursus
  • Duur/Aantal: 12 lessen
  • Prijs: € 226,-
  • Start: vrijdag 19 januari 2018 t/m vrijdag 20 april 2018
    Tijd: 14:00 tot 16:30 uur