Nieuwsbrief juni

Beste kunst- en cultuurliefhebber,

De zomer staat voor de deur en wij kijken alvast graag samen met u vooruit naar het komende seizoen. Er staan vele leuke activiteiten op het programma waar amateurkunstenaars aan mee kunnen doen en we nodigen u uit om onze Open Dag (zondag 6 september) alvast in de agenda te zetten.

Cursussen en workshops najaar 2015
Op onze website staan alle cursussen en workshops die na de zomer starten, u kunt zich alvast inschrijven om verzekerd te zijn van een plekje bij uw favoriete docent. Naast het vertrouwde aanbod hebben we ook weer leuke, nieuwe cursussen en workshops op het programma staan zoals bijvoorbeeld lezingen over Van Gogh en Munch, Marc Chagall of architect Jacobus Oud. Of ga mee op excursie naar het Allard Pierson Museum of het Stedelijk Museum. Op het beeldende vlak is er een nieuwe cursus glastechnieken waarbij u kennis maakt met glasfusen en kilncasten en er zijn nieuwe dagworkshops waaronder: 'Maak een animatiefilm', 'Recycle je spijkerbroek, 'Stoffeer een voetenbank', 'Keramiek' en 'Theater'. De dagworkshops zijn inclusief lunch en erg leuk om cadeau te doen of om samen met een vriend(in), familielid of collega te ondernemen. Ook tieners/jongeren zijn samen met een ouder natuurlijk van harte welkom!

Open Dag
Zondagmiddag 6 september houden wij  van 13.00 - 16.00 uur onze Open Dag. Ook dit jaar kunt u weer kennismaken met onze docenten en het nieuwe programma voor het najaar van 2015. U kunt deelnemen aan gratis workshops in diverse disciplines en er is een leuk programma waardoor het zeker een gezellige en inspirerende middag gaat worden waar wij u graag verwelkomen met familie, vrienden en buren. 


Open Dag Cultuurhuis Wherelant Purmerend 

Een muzikale ontmoeting met Van Gogh in de Purmaryn
Theater de Purmaryn bestaat 25 jaar en biedt cursisten van Cultuurhuis Wherelant een unieke kans. Zij kunnen, geïnspireerd op muziek van het Hexagon Ensemble, een schilderij maken dat tijdens het concert in Theater de Purmaryn geprojecteerd wordt. Hierdoor ontstaat een prachtig samenspel tussen beeldende kunst en klassieke muziek.Het Hexagon Ensemble heeft speciaal voor deze gelegenheid muziekfragmenten gekozen die passen bij de verschillende stijlperioden van Van Gogh. Wilt u ook meedoen aan dit unieke project? Kijk dan hier voor meer informatie en aanmelden.
van-gogh.jpg

Bijzonder dansproject
Wij zijn voor een dansproductie op zoek naar dansers (m/v) met interesse en/of ervaring in moderne dans en fysiek theater voor de dansvoorstelling Druppels op de dijk. De dansers maken i.s.m. de dansmaker scènes die bestaan uit krachtige dansstukken met grote zwaaien, rolbewegingen over de vloer en theatrale scènes zonder tekst rondom het thema. Ook worden er dansfrases gemaakt voor buiten bij water en weilanden. Deze worden gefilmd en vervolgens geprojecteerd tijdens de voorstelling. Op 26 september kun je meedoen met de auditie bij Cultuurhuis Wherelant. Voor meer info: mail@madieke.nl of kijk op onze website.

Dansproject druppels op de dijk

Dit project heef ook een eigen facebookpagina.

Klein Montmartre in Purmerend
Dit jaar participeert Cultuurhuis Wherelant in de organisatie van de Veemarktschilderdag ‘Klein Montmartre’ waarbij amateurkunstenaars ter plekke schilderijen maken. Wherelant biedt cursisten de mogelijkheid om op 10 september deel te nemen aan dit leuke evenement onder leiding van één van onze docenten. Er is tevens een mogelijkheid om het gemaakte werk te exposeren in het Stadhuis. Klik hier voor meer informatie.
 
Collectieve sluiting
Van 20 juli t/m 9 augustus zijn wij gesloten. Wij wensen iedereen een hele fijne zomer en ontmoeten u graag komend seizoen tijdens de Open Dag of één van de evenementen die gepland staan.

Vriendelijke groet,

 

Het team van Cultuurhuis Wherelant 

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier