Nieuwsbrief juli

Beste kunst- en cultuurliefhebbers.

De zomervakantie staat voor de deur en we hebben goed nieuws: deze zomer bieden we in samenwerking met Wonen Plus 6 creatieve workshops aan voor de thuisblijvers in ons zomeratelier! Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor onze nieuwe cursuskrant, de Open Dag, de opening van het buurtkunstwerk op de Weteringstraat, Purmerend aan Zee en onze zomersluiting. 

Zomeratelier
Tijdens de zomervakantie bieden we 6 creatieve zomerworkshops aan voor slechts € 10,- per workshop.  Op de dinsdagochtend van 10 - 12 uur van dinsdag 19 juli t/m dinsdag 23 augustus. Elke week staat er iets anders op het programma zoals bijvoorbeeld schilderen, boetseren of mandala's maken.Aanmelden kan per workshop of kom spontaan langs! Klik hier voor meer informatie.

Cursuskrant en kunst- en workshopweekenden
We zijn  trots op onze nieuwe cursuskrant die zondag 28 augustus als bijlage verspreidt wordt in Purmerend op Zondag en Schermer/Beemster op Zondag. In deze krant staat het programma voor het najaar en informatie over de kunst- en workshopweekenden in oktober, november en december. Tijdens deze weekenden bruist het van de activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant. Het programma bestaat uit korte en lange workshops, er zijn lezingen en optredens en we bieden de mogelijkheid om vrij te werken in één van de ateliers. Nieuwsgierig geworden? Download dan hier alvast de krant.

Cursuskrant Cultuurhuis Wherelant 2016

Open Dag, met leuke kortingsactie!
Zondag 4 september van 13.00 - 16.00 uur is iedereen welkom tijdens de Open Dag. Dit jaar hebben we een speciale kortingsactie: Alle nieuwe cursisten die zich inschrijven tijdens de Open Dag ontvangen 10 % korting op 1 cursus of workshop. Wanneer een bestaande cursist een nieuwe cursist aanbrengt tijdens de Open Dag dan ontvangt hij/zij ook 10% korting op een cursus of workshop die hij/zij dit seizoen volgt. Verder zijn er weer diverse gratis workshops voor bezoekers en in de foyer ontstaat een gezamenlijk kunstwerk waar alle docenten een bijdrage aan leveren maar waarbij vooral ook het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen! 

          korting-open-dag.jpg


Onthulling buurtkunstwerk Weteringstraat
In de afgelopen maanden is er door bewoners uit de Weteringstraat en cliënten van de Prinsenstichting hard gewerkt aan een kunstwerk voor de Weteringstraat. Onder leiding van kunstenaar Henk Fakkeldij hebben zij tijdens verschillende bijeenkomsten samen enthousiast getekend, geschilderd, gekleurd en gefotografeerd. Hun bijdragen zijn samengevoegd tot een prachtig kleurrijk kunstwerk dat zijn plek gaat krijgen aan een van de gevels. Op 13 juli 2016 om 18.30 uur wordt dit kunstwerk onthuld. U bent hierbij van harte welkom! De onthulling vindt plaats op de hoek Weteringstraat – Baardmosstraat. 

Dit initiatief is financieel mogelijk gemaakt door Wooncompagnie en samen met Cultuurhuis Wherelant en kunstenaar Henk Fakkeldij tot stand gebracht. Zie ook: www.facebook.com/deweteringstraat.

Purmerend aan Zee - het vakantieparadijs voor kinderen
In de week van 18 t/m 22 juli organiseren wij samen met Clup Welzijn en Spurd een geweldige vakantieweek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar die niet op vakantie kunnen: PURMEREND AAN ZEE. Op het ruige terrein van het Kinderparadijs gaan zij zelf bedenken hoe hun vakantieparadijs eruit gaat zien. Er is nog niets... Wat willen zij maken? Hun fantasie is leidend in een week die gericht is op talentontwikkeling, plezier maar ook gaat over het zoeken naar oplossingen en samenwerken. Kijk voor meer informatie op de landelijke website: www.kinderenaanzee.nl

Via www.facebook.com/PurmerendaanZeeVakantieparadijs kunt u volgen wat voor prachtig bouwwerken er tijdens deze week onstaan. De kinderen maken zelf foto's en schrijven een blog dat u via facebook kunt volgen.

Purmerend aan zee wordt mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van:

 

Fonds voor cultuurparticipatiemadurodam.jpgpurmerend-gemeente-restyled-logo.pngFablab Kaasfabriek Alkmaar    Fonds Kinderhulp    Clup welzijn

Spurd      Cultuurhuis Wherelant     Waterlandse Uitdaging    dezclogo-cmyk-1.jpg

Zomersluiting
Van 25 juli t/m 14 augustus zijn wij gesloten. 

Fijne zomer!
Dit was alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie. Wij wensen u een fijne zomer en zien u graag bij de Open Dag in september of bij één van onze andere activiteiten. 

Vriendelijke groet namens het Team van Wherelant

U ontvangt deze e-mail omdat u aangegeven heeft informatie van Cultuurhuis Wherelant via e-mail te willen ontvangen.  Als u onze nieuwsbrieven niet meer wilt ontvangen, klik dan hier