Zwaartekracht en Balans

250324 Zwaartekracht En Balans 4

Zwaartekracht en balans zijn niet alleen natuurkundige concepten, maar spelen ook een belangrijke rol in kunst. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde kleurige mobielen van kunstenaar Alexander Calder.
Hoe werkt zwaartekracht en balans? Leerlingen gebruiken in deze les(sen) het concept van zwaartekracht en balans om een kunstwerk te maken waarin ze spelen met de principes van evenwicht, stabiliteit en beweging. 

Lees meer

Terwijl de leerlingen creatief denken over balans in hun ontwerpen, verkennen zij spelenderwijs/onderzoekenderwijs de relatie tussen kunst en natuurkunde.

Na een introductie, waarin wij voorkennis activeren en uitbreiden, geven we de leerlingen een prikkelende opdracht die aansluit bij thematisch onderwijs. De leerlingen gaan ontwerpen, schetsen, ideeën verzinnen. Vervolgens maken ze sculpturen/bouwsels met uiteenlopende materialen. Het doel is om zelf of in groepjes iets te creëren dat balanceert zonder dat het direct steun krijgt van de grond. Op deze manier leren leerlingen zowel creatief als analytisch na te denken over het concept zwaartekracht en balans. 

Doelgroep: groep 6, 7, 8
Discipline: STEAM, beeldend, kunst en techniek
Type activiteit:  eenmalige workshop of meerdere workshops
Benodigdheden: karton, foam, klei, houten stokjes, lijm, touw, wol, veertjes, kralen, steentjes, tekenmaterialen (wordt door kunstdocent meegenomen) 
Plaats activiteit: op school 
Lengte workshop: minimaal 2 uur 
Aantal groepen per dag: minimaal 2
Kosten: € 80,00 per uur
Thema: uitvindingen, experimenten, de ruimte. 

Meer informatie of direct boeken?

Neem dan contact op met Anouk Diepenbroek, afdelingshoofd Onderwijs.

Techniekclub Sep24 1