Atelier voor Twee

Voor kwetsbare senioren en hun mantelzorger

ATELIER VOOR TWEE is een moment voor uzelf, samen met uw partner, kennis, vriend, ouder of grootouder met bijvoorbeeld dementie, of een lichamelijke beperking of ander ongemak, waardoor het moeilijk is geworden om deel te nemen aan leuke dingen. Het is een activiteit waar, ongeacht leeftijd of ervaring geleerd kan worden en ontwikkeling plaatsvindt.

Op elke zaterdagochtend wordt er samen geschilderd, geboetseerd of getekend. Maar er kan ook met speksteen of met vilt gewerkt worden of met andere materialen. Leeftijd en ervaring spelen geen rol. ATELIER VOOR TWEE is iets wat je samen kunt doen, binnen de vertrouwde omgeving van een groep gelijkgestemde mensen.

Actieve kunstbeoefening heeft een belangrijk effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van jong en oud. Voor mensen met een beperking en ouderen geldt dat in het bijzonder omdat actieve kunstbeoefening positieve effecten heeft op de uiting van gevoelens en ervaringen. Waar geen woorden voor zijn worden gedachten of gevoelens in beeld gebracht. Daarbij werkt het creatieve proces in op het zelfvertrouwen en het gevoel van welzijn.

Bij ATELIER VOOR TWEE werken de deelnemers onder begeleiding van ervaren docenten. Daarnaast zijn er vrijwilligers om te assisteren bij het werk of om even gezellig te praten.

Het atelier vindt het hele jaar door plaats op de woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00-12.30 uur bij Cultuurhuis Wherelant aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Deelname
Voor deelname aan ATELIER VOOR TWEE moet een indicatie aangevraagd worden bij het WMO-loket van uw gemeente. Het atelier is een samenwerkingsverband met Waterlandswelzijn, waar geinteresseerden zich kunnen informeren en aanmelden.

Loket Wmo:                  0299 - 452 555, loketwmo@purmerend.nl 
Waterlandswelzijn:        06 - 14615268   info@waterlandswelzijn.nl

Kosten 
Voor deelnemers met indicatie is de activiteit kostenloos, voor de partner zijn de kosten € 7,50 per keer voor koffie en materiaal.

Inschrijving
Cultuurhuis Wherelant   0299 - 434777, info@wherelant.nl met vermelding van de voorkeur voor woensdag of zaterdag.

Ervaringen van deelnemers 

“ Een moment dat je iets voor jezelf kan doen” 
“ Ik heb nog nooit geschilderd, fijn om van alles uit te proberen”
“ Een moment om uit te rusten en samen te genieten”
“ Het doet iets met je. Je maakt iets, maar je moet niets” 
“ Heel ontspannen, je denkt nergens aan. Het hoofd wordt leeg” 
“ Zo leuk voor moeder. Dat moeder het leuk vindt geeft een goed gevoel!”
"De activiteit is voor allebei ontzettend leuk om te doen. Je kan er iets leren, iets oppakken wat je lang geleden hebt gedaan en gewoon plezier hebben in wat je doet en met elkaar praten.

Ervaring van een vrijwilliger
"Deelnemers zijn erg enthousiast. Het even samen bezig zijn wordt heel positief ervaren. Even geen zorgen, maar gezelligheid en mooie dingen maken. De resultaten zijn verrassend, ontdekkingen worden gedaan. Ook vinden mantelzorgers elkaar en wisselen ervaringen uit. Er ontstaan contacten die buiten het atelier worden voortgezet."

              

logo-waterlandwelzijn.jpg Logo Cultuurhuis Wherelant