Flamenco voor Iedereen

Flexibellers dansen op 24 januari Flamenco in theater de Purmaryn.

De acteurs van Theatergroep Flexibel willen zich blijven ontwikkelen in hun acteer en dansprestaties. En het liefst met anderen.  Na vorig jaar de voorstelling Lang & Gelukkig gespeeld te hebben, zijn ze vanaf januari dans gaan repeteren in de cursus. In juni werd de vraag gesteld vanuit de Flamenco Biënnale of de Flexibellers mee wilden denken over het Flamenco Inclusivo project. Flamenco voor iedereen! Daar hebben we volmondig ja op gezegd, omdat het een mooie kans is om samen met de dansstudenten van Lucia Marthas en onder choreografie van de Spaanse José Galán samen naar een presentatie toe te werken, die dan ook nog op tournee gaat! De Flexibellers staan dan in hun kracht en kunnen het publiek ontroeren. Volg de repeties op de facebookpagina van Theatergroep Flexibel: https://www.facebook.com/theatergroepflexibel

 

Kom ook naar deze bijzondere voorstelling!

Compañía José Galán - Flamenco Inclusivo NL| Flamenco voor iedereen
De Flamenco Biënnale Nederland brengt de komende editie een speciaal inclusieprogramma ‘Flamenco voor iedereen’. Dit programma omvat, naast een voorstelling van Compañía José Galán een presentatie die voortvloeit uit een intensief workshoptraject door jonge volwassen met een beperking van Theatergroep Flexibel van Cultuurhuis Wherelant Purmerend en dansdocenten in opleiding van het Lucia Marthas Institute of Performing Arts. Na afloop is er een publieksgesprek.

Sueños Reales de Cuerpos Posibles - Real Dreams, Possible Bodies
‘Laat zien wat je kunt’, is het devies van danser en choreograaf José Galán (Sevilla, 1980). Voor hem is flamenco een fantastisch instrument om iedereen in beweging te krijgen. Na een carrière als danser bij Mario Maya, Antonio Canales en Sara Baras, richtte Galán zijn eigen gezelschap op om de kunstvorm toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Flamenco gaat vaak ‘zigzag door de ziel’ en raakt direct het gemoed. In zijn voorstelling laat hij met danseressen Lola López (in rolstoel) en Reyes Vergara (met het syndroom van Down) de vitale kracht van flamenco voelen. In een ontroerend bewegingsspel toont hij met zijn dansers hoe de muziek de eigen, innerlijke ritmes losmaakt.

Van 17 t/m 21 december 2018 is Galán in Nederland voor de repetities. De resultaten worden in een eindpresentatie vertoond in een double bill, samen met de voorstelling van José Galán Real Dreams, Possible Bodies.

Het Flamenco Inclusivo programma is te zien op: 

24/01 om 20.15 uur – Première, Theater De Purmaryn, Purmerend

25/01 om 20.30 uur - Podium Mozaïek, Amsterdam

27/01 om 15.00 uur - De Nieuwe Regentes, Den Haag

03/02 om 15.15 uur - Nederflamenco Matinee, Bimhuis Amsterdam

Kaarten voor de voorstelling in Purmerend zijn te koop via www.depurmaryn.nl en aan de kassa.
THEATER DE PURMARYN

Waagplein 1
1441 BR Purmerend
Telefoon kassa: 0299 432205
E-mail: kassa@depurmaryn.nl

OPENINGSTIJDEN KASSA
De kassa is geopend van dinsdag t/m zaterdag 10.30 tot 15.30 uur.

Flamenco Inclusivo, een initiatief van de Flamenco Biënnale Nederland.  Een samenwerking tussen Cultuurhuis Wherelant, Lucia Marthas Institute for Performing Arts, Flamenco Biënnale Nederland, José Galán en actieve partners met expertise op het gebied van dans.  

http://www.flamencobiennale.nl/

https://www.josegalan.net/home

www.wherelant.nl

http://www.luciamarthas.nl

fb_logo_zwart.pnglogo-goud-purmaryn_web.jpglogo-cultuurhuis-wherelant-1.jpglucia-marthas-logo.png