Lang & Gelukkig/Flexibel

EEN BIJZONDERE THEATERPRODUCTIE
Op 29 en 30 december staat theatergroep Flexibel met haar vijfde productie op het podium van theater Purmaryn in Purmerend. Flexibel is een groep van 26 volwassenen met een verstandelijke handicap die bij Cultuurhuis Wherelant lessen in theater volgen. Dit jaar staat in het teken van het theaterstuk Lang & Gelukkig, over sprookjes maar dan nét even anders.

Nét even anders is ook hoe de uiteindelijke voorstelling tot stand komt. De wens van de acteurs van Flexibel is om deze productie samen met mensen die zij nog niet kennen neer te zetten; om nieuwe vrienden te maken en gewoon mee te doen in de samenleving. Via theater en spel gaat Flexibel de verbinding aan met inwoners van Purmerend; mensen, organisaties en bedrijven. Zij doen mee in een gastrol in het theaterstuk, als vrijwilliger of als samenwerkingspartner om de productie mede mogelijk te maken. 

Kaartverkoop
De voorstellingen vinden plaats in theater de Purmaryn op vrijdag 29 december om 19.30 uur en zaterdag 30 december om 14.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via de kassa en via de website van Theater de Purmaryn. Voor mensen in een rolstoel zijn er speciale rolstoelplaatsen. Dit moet bij de aankoop van een kaart vermeld worden en kan alleen via de kassa. Attentie voor mensen die slecht ter been zijn: het balkon is alleen per trap bereikbaar. Het is niet mogelijk om kaarten te reserveren via Cultuurhuis Wherelant. 

THEATERFAMILIEDINERS
Cultuurhuis Wherelant organiseert elke 1e maandag van de maand het Theaterfamiliediner bij Grand Café Heel Europa in Purmerend voor iedereen die betrokken is bij de productie van Lang & Gelukkig. We gaan aan tafel met iedereen die deze productie een warm hart toedraagt. Samen eten versterkt de band met elkaar en zorgt voor het echte theaterfamiliegevoel. Ook na de voorstellingen blijven we elkaar maandelijks ontmoeten om samen eten.

Wat staat er op het menu?
De kok van het Grand Café kookt speciaal voor Lang & Gelukkig een maaltijd, geïnspireerd op een thema uit de voorstelling. Er is ruimte voor een theatrale inbreng door een van de acteurs. Voor € 7,50 wordt een lekkere maaltijd geserveerd, met een toetje.   Inloop vanaf 17.30 uur, aan tafel om 18.00 uur en om 19.30 uur ronden we af.

Aanschuiven bij het Theaterfamiliediner?
Iedereen is welkom om gezellig mee te eten! Bent u erbij? Stuur dan een mail naar info@wherelant.nl, uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan het diner. De kosten voor de maaltijd en eventuele drankjes betaalt u ter plekke (pin aanwezig).

Data van de Theaterfamiliediners in 2018 zijn: 8 januari, 5 februari, 5 maart, 9 april en 7 mei .
Locatie: Grand Café Heel Europa, Genuahaven 48, 1448 KK Purmerend. 

VOLG ONS
Je kunt de ontwikkelingen van Lang en Gelukkig volgen op de Facebookpagina van Theatergroep Flexibel, of houd de lokale kranten in de gaten!

MET DANK AAN
Lang & Gelukkig wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, VSB fonds, Fonds verstandelijk gehandicapten en Fonds Cultuurparticipatie. Ook lokale partners zoals Rodi Media, Rotary Polderland en drukkerij Rijser ondersteunen het project. 15 winkeliers in ’t Stadje hebben meegedaan aan de Sprookjesspeurtocht in oktober ’17, en Hegron Cosmetics heeft voor alle vrijwilligers een verwenpakket ter beschikking gesteld.

 

logofondsvsg.jpg       prins-bernhard-cultuurfonds_rgb_logokopie.jpg   vsbfonds-pay-off-rgb-1.jpgfcp-logo-rgb-1.jpgOranjefonds