Nieuws

30 maart 2017

Vacature Financieel administrateur

Clup Welzijn zoekt een Ervaren financieel administrateur (m/v) voor 32 uur per weekwaarvan een deel (± 4-6 uur p.w.) zal worden ingezet bij Cultuurhuis Wherelant. Klik hier voor meer informatie.

lees verder »

14 maart 2017

Worskhop smartlappen zingen (65+)

KUNSTGENOTEN in beweging (een senioren community) opent het seizoen feestelijk met een workshop smartlappen zingen. De workshop wordt gegeven door Joki Beerendonk. Haar hilarische warming up zorgt ervoor dat een ieder durft te zingen en daar ook plezier aan beleeft. De workshop vindt plaats op donderdag 6 april van 10 tot 12 uur bij Cultuurhuis Wherelant. Deelname kost € 5,- (inclusief koffie/appeltaart en een zangbundel). Meer informatie vindt u hier.

lees verder »

20 februari 2017

Workshopweekend 11 en 12 maart

Kom leer bewerken, edelsmeden, schilderen, theater spelen of boetseren tijdens het workshopweekend!

In het weekend van 11 en 12 maart bruist het weer van de activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant.  Je kunt bijvoorbeeld een tas maken van leer, een sieraad van zilverklei of een dagje schilderen.

Daarnaast staan de workshops theater, boetseren, ring edelsmeden, Junk Journal en natuurmandala op het programma.  Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis.

Lees verder

 

lees verder »

1 februari 2017

Theatergroep Flexibel zoekt acteurs en vrijwilligers

Wil jij eind 2017 op het podium van Theater de Purmaryn schitteren in het theaterspektakel Lang & Gelukkig van Theatergroep Flexibel onder regie van Henriette ter Riet? Of ben je meer iemand om achter de schermen je talent in te zetten?

Iedereen, met of zonder theaterervaring is zondag 5 februari vanaf 14.00 uur van harte welkom bij Cultuurhuis Wherelant voor de auditiemiddag om te ontdekken wat zijn of haar rol kan zijn bij deze bijzondere productie. 

Lees verder

lees verder »

16 januari 2017

Oranje Fonds steunt theaterproductie Lang en Gelukkig

Cultuurhuis Wherelant ontvangt € 15.000 van het Oranje Fonds voor theaterproductie Lang & Gelukkig 

Eind december 2017 staat Purmerend een wel heel bijzondere theaterproductie in De Purmaryn te wachten. Theatergroep Flexibel  van Cultuurhuis Wherelant brengt haar 5e productie op de planken in samenwerking met heel veel inwoners en bedrijven uit Purmerend. Met deze bijdrage van het Oranje Fonds komt het realiseren van het sprookje Lang & Gelukkig dichterbij. 

lees verder »

7 december 2016

Start KUNSTGENOTEN in beweging

KUNSTGENOTEN in beweging is een nieuwe community voor senioren met een gedeelde interesse in kunst, cultuur, welzijn en bewegen.

Op dinsdag 13 december starten de eerste culinaire, sportieve en creatieve activiteiten voor 65+ers.

Komt u ook koken onder leiding van een topkok, wandelen in het Purmerbos of kerststukjes maken?

Klik hier voor meer informatie en hoe u zich aan kunt melden voor een activiteit.

lees verder »

23 november 2016

Vacature Beeldend docent en theaterdocent

Wij zoeken op korte termijn enthousiaste docenten uit de regio Purmerend met affiniteit en ervaring met beeldende vorming voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bij voorkeur met een bevoegdheid beeldende vorming op HBO niveau. Ook zijn wij op zoek naar theaterdocenten voor de opzet van een naschoolse theatercursus. 

Cultuurhuis Wherelant biedt bij basisscholen in Purmerend naschoolse ateliers aan voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Dit zijn lessen in diverse beeldende disciplines en techniek. In 2017 starten we met een theater/drama aanbod.

Lees verder

17 oktober 2016

Workshopweekend 12 en 13 november

Kom je ook naar het workshopweekend van 12 en 13 november? Er staan verschillende korte en lange workshops op het programma zoals schilderen, beeldhouwen en Tiffany. Op zondag kun je ook nog eens vrij komen schilderen in één van de ateliers.
Lees verder


workshopweekend november 2016

lees verder »