Nieuws

5 september 2016

Gratis tekenles tijdens Open Monumentendag

Tijdens het Open Monumentenweekend (10 en 11 september) kun je een gratis tekenles volgen bij docent Wilma Caris in Museum Waterland en de Lutherse kerk. Het gaat om het kijken en ontdekken van sierlijke vormen, zoals krullen, geometrische vormen of afbeeldingen van flora en fauna. Met kleurpotloden en klein formaat is dit voor iedereen te doen!

Klik hier voor meer informatie. 

lees verder »

6 juni 2016

Purmerend aan Zee

In de week van 18 t/m 22 juli organiseren wij samen met Clup Welzijn en Spurd een geweldige vakantieweek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar die niet op vakantie kunnen: PURMEREND AAN ZEE. Op het ruige terrein van het Kinderparadijs gaan zij zelf bedenken hoe hun vakantieparadijs eruit gaat zien. Er is nog niets... 


Lees verder 

lees verder »

21 april 2016

Slotbal theatergroep Flexibel

Zondag 24 april van 14.30 tot 16.30 uur is iedereen van harte welkom bij Cultuurhuis Wherelant voor het Slotbal van Theatergroep Flexibel.  De entree is gratis maar de bezoekers wordt wel gevraagd om verkleed te komen als bijvoorbeeld prins, toverfee of een ander sprookjesfiguur. 

lees verder »

24 maart 2016

Workshopweekend 9 en 10 april

In het weekend van 9 en 10 april zijn er weer inspirerende workshops van één dag zoals schilderen op muziek en schilderen in de voetsporen van grote meesters. Er is een leerzame workshop studiofotografie voor de meer ervaren fotografen of u kunt de beroemde glastechniek Tiffany ontdekken. Klik hier voor meer informatie.

22 maart 2016

Vacature lid Raad van Toezicht

Er is een vacature vrijgekomen binnen onze Raad van Toezicht. Bent u die gedreven man of vrouw voor wie een rol als lid van de R.V.T. op het lijf geschreven is? Klik dan hier voor meer informatie.

17 februari 2016

Spelen voor je leven

Onlangs is de toneelcursus 'Spelen voor je leven' weer van start gegaan. Deze toneelcursus voor (ex) kankerpatienten is een initiatief van Inloophuis Wij Allemaal. 

Lees verder

8 februari 2016

Workshopweekend 13 en 14 februari

In het weekend van 13 en 14 februari zijn er inspirerende workshops zoals zilverklei, animatie, schilderen en macramé. Leuk om alleen naar toe te gaan, cadeau te doen of samen met een vriend of vriendin te ondernemen, bijvoorbeeld op Valentijnsdag! Of kom naar de lezing over Spaanse meesters in de Hermitage en laat u meevoeren naar de tijden van de Gouden Eeuw. Lees verder

lees verder »

12 november 2015

Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Evean presenteren plannen

Dinsdag 10 november presenteerden Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Evean gezamenlijk hun plannen voor KUNSTGENOTEN in beweging, een seniorencommunity voor 65+ers in Waterland met een gedeelde interesse in kunst, cultuur, welzijn en bewegen. De presentatie vond plaats in de theaterzaal van Cultuurhuis Wherelant die was omgetoverd tot gezellige woonkamer.

ondertekening-convenant_web.jpg img_6651.jpgLees verder..

lees verder »

10 november 2015

Geoffrey Nijenhuis overhandigt dichtbundel Kobaltblauw en Karmijnrood

Zaterdag 7 november presenteerde Dichterskring Waterland hun nieuwe dichtbundel ‘Kobaltblauw en Karmijnrood’ bij Cultuurhuis Wherelant. De dichtbundel is gedeeltelijk in samenwerking met Cultuurhuis Wherelant tot stand gekomen. Wethouder Geoffrey Nijenhuis deelde de eerste dichtbundel uit aan medeorganisator Ingrid Schipper van Cultuurhuis Wherelant.

Wethouder Geoffrey Nijenhuis overhandigt dichtbundel dichterskring-waterland.jpg

lees verder »