Nieuws

10 november 2015

Geoffrey Nijenhuis overhandigt dichtbundel Kobaltblauw en Karmijnrood

Zaterdag 7 november presenteerde Dichterskring Waterland hun nieuwe dichtbundel ‘Kobaltblauw en Karmijnrood’ bij Cultuurhuis Wherelant. De dichtbundel is gedeeltelijk in samenwerking met Cultuurhuis Wherelant tot stand gekomen. Wethouder Geoffrey Nijenhuis deelde de eerste dichtbundel uit aan medeorganisator Ingrid Schipper van Cultuurhuis Wherelant.

Wethouder Geoffrey Nijenhuis overhandigt dichtbundel dichterskring-waterland.jpg

Kunstenaars en cursisten van Wherelant stelden kunstwerken ter beschikking als inspiratiebron voor de dichters. In de bundel is een deel van de collectie gedichten hieraan besteed en gepubliceerd in combinatie met hun beeldende inspiratiebron. Wethouder Geoffrey Nijenhuis deelde de eerste dichtbundel uit aan medeorganisator Ingrid Schipper van Cultuurhuis Wherelant, waarna de dichters van de Dichterskring ieder enkele gedichten voordroegen, afgewisseld met een optreden van de band Yellow Moon.

Het is een mooi bijna intiem project geworden, met hele bijzondere reacties van de ene op de andere kunstdiscipline. Dichters en kunstenaars raakten enthousiast in gesprek met elkaar over de betekenis van hun werk.

De werken en gedichten worden tot 21 november geëxposeerd in de foyer van Cultuurhuis Wherelant, van IJsendijkstraat 403, samen met een 2e kunstwerk dat weer een reactie geeft op de gedichten. De bundel Kobaltblauw en karmijnrood is te koop bij Wherelant en bij de dichterskring: voorzitter@dichterskringwaterland.nl voor € 6,00 per stuk.