Nieuws

24 december 2017

Open Kindermiddag

Kom woensdag 10 januari van 14.30 - 16.30 uur naar de open Kindermiddag en doe mee met gratis proeflessen (voor kids van 5-12)
lees verder

Het aanbod cursussen is uitgebreid met de kinderkunstacademie, een superleuke danscursus, een ambachtelijke tekencursus en het bijzonder plateelatelier. Tijdens de open kindermiddag kunnen kinderen meedoen met korte proeflessen en ontdekken wat zij het allerleukst vinden. Meedoen is gratis en aanmelden niet nodig. We vinden het wel fijn als iedereen om 14.30 uur aanwezig is zodat de kinderen overal aan mee kunnen doen.

Nieuw: Danscocktail (6-9 jaar)
Danscocktail is een nieuwe cursus bij Cultuurhuis Wherelant waarbij kinderen kennismaken met een mix van allerlei dansstijlen zoals: ballet, jazz-dance, moderne dans en streetdance. Op speelse wijze leren zij over ritme en muziek en er is ook ruimte om vrij te dansen en zelf dansen te maken.

Kinderatelier (5-7 jaar)
Het kinderatelier is een cursus voor jonge kinderen die op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende materialen en technieken om zo hun creatieve mogelijkheden en beeldend vermogen verder te ontwikkelen. 

De KinderKunstAcademie (8-12 jaar)
Nieuw bij Wherelant is de KinderKunstAcademie waarbij kinderen iedere 3 weken een nieuwe techniek ontdekken. Soms stoer als beeldhouwen of keramiek, soms heel precies in mozaïek of glas. Ook het schilderen en werken met textiel, animatie en druktechnieken komen aan bod. Bij de KinderKunstAcademie ontdekken kinderen nieuwe vaardigheden en bouwen in een jaar tijd een portfolio op. Het jaar wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat. 

De Kindertekenschool
Tussen 1826 en 1957 had Purmerend een Stadstekenschool. Hier werd in de avonduren aan jongens en meisjes gedegen tekenles gegeven. Wil je ook graag goed leren tekenen, meld je dan aan bij de tekenschool van Cultuurhuis Wherelant. Daar krijg je les van een echte kunstenaar, net als in 1826.

Het Plateelatelier
In het Purmerends museum staat heel veel plateel. Dit zijn met de hand gemaakte en beschilderde vazen, borden en beelden van klei. Tijdens deze korte cursus leer je het oude ambacht van plateel: vanaf het gieten van vloeibare klei in gipsmallen, het afwerken van de biscuit, het stoken, het maken van een ontwerp, plateelschilderen, tot het glazuren aan toe.

Jeugdcultuurfonds
We zijn erg blij met de oprichting van het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds in Purmerend. Deze fondsen maken het voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen mogelijk om lid te worden van een sportvereniging of deel te kunnen nemen aan een culturele activiteit. Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299 - 452452)

Meer informatie
Iedereen die geïnteresseerd is in de kindercursussen kan woensdagmiddag 10 januari spontaan langskomen, aanmelden is niet nodig.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Meer informatie over het cursusaanbod staat op de site www.wherelant.nl of bel naar 0299 – 434 777.