Nieuws

9 oktober 2018

PURVAK in de herfstvakantie

In de herfstvakantie kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar tijdens PurVak meedoen met gratis creatieve workshops bij Cultuurhuis Wherelant en bij sporthal de Karekiet als onderdeel van PurVak. 
Lees verder

Tijdens de schoolvakanties organiseert SPURD al jaren gratis sport- en spelactiviteiten in diverse sporthallen in Purmerend. Dit is het 1e jaar dat er tijdens PurVak ook in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant gratis kunstzinnige activiteiten worden georganiseerd voor de Purmerendse jeugd. De workshops bij Wherelant staan in het teken van de herfst, er is een ochtend- en middagprogramma.  Aan het einde van de workshop gaan de kinderen met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. Tenzij het nog gebakken moet worden in de oven, dan kan het een week later opgehaald worden.

Ontdek diverse materialen en technieken
Dinsdag kunnen de kids meedoen met de workshops keramiek, druktechniek, glasfusen of een kijkdoos maken met diverse (herfst)materialen. Op donderdag staan de workshops mozaïek en druktechniek op het programma en kan er meegewerkt worden aan een groeikunstwerk in de foyer.Vrijdag 26 oktober gaat een docent van Cultuurhuis Wherelant een groeischilderij maken in sporthal De Karekiet waar iedereen spontaan aan mee kan doen.

Meer informatie
De workshops zijn in de ochtend van 10 tot 12.30 uur en in de middag van 13.30 tot 16.00 uur. Aan de groeikunstwerken kan de hele dag meegewerkt worden. De activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig, het is wel fijn als de kinderen bij de starttijd aanwezig zijn. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.  Kijk voor de sport- en spelactiviteiten op de website www.spurd.nl

Programma
Klik hier voor het volledige programma.